Hazır giyim

İstatistik verilerden yararlanılarak bulunan ortalama ölçüler esas alınarak seri halde üretilen ve alııcının ölçülerine göre satılan giyim eşyalarının tümünü kapsamaktadır.Hazır giyim moda akımını üzerinde taşıyan kısmen ucuz ve kolay bir giyim şeklidir.
  
Giysi ihtiyacı genel olarak iki şekilde karşılanmaktadır. 1-İnce dikiş(haute-couture) Kısmen el dikişi,ısmarlama ve sipariş yolu ile provalı çalışılır.İşçilik kaliteli yapılır.Terzihanelerde ve butiklerde çok sayıda model hazırlanırken,serileme daha az yapılır.


Özel sipariş üzerine çalışılır. 2-Hazır giyim(Konfeksiyon) Hazır giyim (konfeksiyon)standart ölçülere veya alıcının verdiği ölçülere göre seri halde yapılıp satılan giysilerin tümüne denir.
        
Hazır giyim;moda akımını üzerinde taşıyan,rahat,ucuz ve kolay giyim şeklidir.Giysiye model bulma,kumaş seçme,giysiyi kime ve nasıl diktiriceği ne karar verme problemlerini yaşamadan beğendiğini anında giyme zevki ve rahatlığını verir.Günlük yaşantımızı etkiler.

Çalışanlara ekonomik kazanç ve kolaylık sağlayan,evrensel ve toplumsal bir giyim tarzıdır. konfeksiyon çalışmasında bir atölyenin veya fabrikanın bölümleri; 1- Pazarlama. 2- Hammadde deposu. 3-Model seçici ve onaylayıcı kurul. -Model ve kalıp atölyesi. -Stilist,modelist,kalıpçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder